Sposób przygotowania:
Gruszkowo owocowy murzynek bez miksera
Składniki o temperaturze pokojowej wszystkie poza owocami od razu dodajemy do naczynia i wszystko rózgą lub łyżką mieszamy do połączenia składników na ciasto o konsystencji nie za gęstej..
Do masy wsypać pokrojone w kostkę owoce: gruszki, śliwki, mandarynki, jabłka i wszystko wymieszać.
Tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, łyżką wygładzić wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy wsypać pokrojone w kostkę owoce: gruszki, śliwki, mandarynki, jabłka i wszystko wymieszać.
Tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, łyżką wygładzić wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.