Sposób przygotowania:
Pudding chia z jeżynami, borówkami i nutką kokosa
Mleko mieszamy w miseczce razem z jogurtem i miodem. Kiedy wszystkie składniki się połączą wsypujemy nasiona chia – mieszamy raz jeszcze bardzo dokładnie i wstawiamy wszystko do lodówki na 4-6 godzin a najlepiej na całą noc.
Borówki jeżyny płuczemy, odsączamy na sitku i mieszamy.
Wiórki kokosowe prażymy na patelni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Kiedy nasiona napęcznieją – mieszamy raz jeszcze i nakładamy po 1 łyżce do 4 szklanek. Na masę kładziemy po porcji owoców, na nie kładziemy następną porcję puddingu i znowu owoce. Posypujemy wszystko prażonymi wiórkami, dekorujemy owocami listkami mięty. Przed podaniem deser możemy jeszcze schłodzić, smacznego :D
Borówki jeżyny płuczemy, odsączamy na sitku i mieszamy.
Wiórki kokosowe prażymy na patelni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Kiedy nasiona napęcznieją – mieszamy raz jeszcze i nakładamy po 1 łyżce do 4 szklanek. Na masę kładziemy po porcji owoców, na nie kładziemy następną porcję puddingu i znowu owoce. Posypujemy wszystko prażonymi wiórkami, dekorujemy owocami listkami mięty. Przed podaniem deser możemy jeszcze schłodzić, smacznego :D
SylaUla
smokii