Sposób przygotowania:
Pudding chlebowy
Piekarnik nagrzewam do 180*C. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. 3/4 pieczywa kroję w kromki. Każdą kromkę smaruję z jednej strony masłem. Resztę pieczywa kruszę na dno naczynia. Następnie posypuję namoczonym w wodzie rodzynkami. Na nich układam kromki bagietki masłem do dołu - tak jak przewrócone domino.
Jajko, żółtka i cukier miksuję razem, dodaję do nich mleko i śmietankę, miksuję. Płynną masą stopniowo zalewam ułożone w naczyniu pieczywo - tak aby pieczywo zdążyło wchłonąć płyn.
Wierzch posypuję cukrem i startym cynamonem. Piekę przez około 40-45 minut w 180*C.
Jajko, żółtka i cukier miksuję razem, dodaję do nich mleko i śmietankę, miksuję. Płynną masą stopniowo zalewam ułożone w naczyniu pieczywo - tak aby pieczywo zdążyło wchłonąć płyn.
Wierzch posypuję cukrem i startym cynamonem. Piekę przez około 40-45 minut w 180*C.
misiabe
Tit