Sposób przygotowania:
Dwukolorowy pudding ryżowy z truskawkami
Ryż zalewamy wodą i doprowadzamy do zagotowania. Następnie odcedzamy go na sito. Mleko podgrzewamy i dokładamy do niego przecedzony ryż oraz cukier i cukier waniliowy. Całość gotujemy na małym ogniu około 20 minut do momentu jak ryż wchłonie mleko. Ugotowany zdejmujemy z ognia i wtłaczamy do niego masło. Tak przygotowany pudding dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy białą czekoladę , a do drugiej części ciemną. Mieszamy podzielone części do rozpuszczenia czekolad. Ciemny pudding wykładamy na dno pucharków. Na wierzch wykładamy jasny. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Miedzy czasie przygotowujemy mus truskawkowy. Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Około ¾ przygotowanych truskawek miksujemy. Pozostałą ilość kroimy na mniejsze części. Pokrojone owoce wykładamy na pudding. Zalewamy je otrzymam musem. Podajemy. Mus dodatkowo możemy posłodzić, ale niekoniecznie.