czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pulchne placuszki kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne placuszki idealne na śniadanko:)

Pulchne placuszki kukurydziane

Składniki:

Pulchne placuszki kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Pulchne placuszki kukurydziane
Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli i cukier, wymieszać. Wlać mleko i miksując na wolnych obrotach dodawać po jednym jajku. Ciasto odstawić na 30minut. Następnie ciasto zamieszać, jeśli jest za gęste dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką małe porcje ciasta na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na piękny złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z ulubioną konfiturą.