slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki cukiniowo-kukurydziane bez glutenu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i delikatne placuszki cukiniowe. Placki są proste do przygotowania oraz sycące i tanie.

Placki cukiniowo-kukurydziane bez glutenu

Składniki:

Placki cukiniowo-kukurydziane bez glutenu

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowo-kukurydziane bez glutenu
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej razem z cebulką i czosnkiem. Odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy odciśnięte warzywa do miski. Następnie dodajemy jajka, przyprawy i mąkę, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta. 
Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.