dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pulchny omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny, puszysty omlet, który można podawać na kilka różnych sposobów. Doskonale pasuję na śniadanie.

Pulchny omlet Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulchny omlet

 

Sposób przygotowania:

Pulchny omlet
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i cukier wanilinowy i ubijamy. Na koniec dodajemy obie mąki. Delikatnie ale dokładnie mieszamy. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z serkiem waniliowym lub innymi dodatkami. Smacznego.
Pulchny omlet
Baiałka uijamy, a następnie wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą.
Pulchny omlet
Usmażony omlet można podać z serkiem, owocami lub innymi dodatkami.

Tagi:

jajko jajka omlet