malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobry dodatek do zup

pulpeciki

Składniki:

pulpeciki

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko,
  • bułka tarta,
  • cebulka młoda,
  • przyprawy,
  • 1,5 litra bulionu warzywnego (może byc z kostki),
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

pulpeciki
mięso, drobno posiekaną cebulkę i ryż wymieszać z przyprawami, dodać jajka. masę zagęścić bułką tartą. uformować pulpeciki, obsmażyć na tłuszczu. przełożyć do gotującego się bulionu i gotować 15 minut (można wykorzystać bulion z gotującej się zupy)