Joanna84

Joanna84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na mały głód, zwłaszcza dla wegetarian

Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe
Jaja ugotować na twardo, a słonecznik zrumienić na złoto. Jaja pokroić w drobną kostkę, słonecznik przestudzić i dodać do jajek. Doprawić otartą skórką z cytryny, garam masalą oraz solą i pieprzem, a następnie uformować pulpeciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć w dobrze rozgrzanym tłuszczu. Dzięki przyprawie i cytrynowej skórce, pulpeciki nabierają orientalnego smaku. Ja schrupałam je z zimową sałatką w zalewie. Smacznego!
Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe
Na suchej patelni prażymy słonecznik, równocześnie gotując jaja
Pulpeciki jajeczno-słonecznikowe
Składniki jak widać proste i dostępne dla każdego!

Tagi:

tarta