laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pulpety w rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rosołek niedzielny inaczej

Pulpety w rosole

Składniki:

Pulpety w rosole

 

  • 150 g wątróbki wołowej
  • kajzerka
  • jajko
  • mała cebula
  • 1 l bulionu drobiowego lub rosołu
  • 1/2 natki posiekanej
  • sól pieprz i majeranek
  • pokrojony szczypiorek 3 łyżeczki
  • 1/4 zkl mleka

Sposób przygotowania:

Pulpety w rosole
Wątróbkę opłukać i zmiksować. Kajzerkę namoczyć w mleku dobrze odcisnąć i wymieszać z wątróbką. Cebulę obrać ,posiekać i wymieszać z natką . Połączyć z miękkim masłem. Wbić jajko dodać zmieloną wątróbkę ,sól ,pieprz i majeranek. Całość dobrze wymieszać .Uformować kotleciki, średniej wielkości .
Rosół doprowadzić do wrzenia i wkładać pojedyńczo pulpety. Chwilę gotować.Podawać na gorąco ze szczypiorkiem.