tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 558
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, zdrowe i sycące śniadanie - frittata z pomidorem, pieczarkami, natką pietruszki i czarnuszką.

Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką

Na masę

Dodatki

Sposób przygotowania:

Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.

2. Następnie wsypujemy stopniowo mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

3. Na koniec do masy dodajemy paprykę słodką, pieprz czarny, zioła prowansalskie oraz czarnuszkę.

4. Nagrzewamy patelnię. 

5. Pomidory, natkę pietruszki i pieczarki myjemy, a następnie kroimy według uznania.

6. Na rozgrzaną patelnię wylewamy masę i układamy na niej pokrojone warzywa.

7. Smażymy pod przykryciem z każdej strony (sprawdzamy patyczkiem czy już gotowe).

8. Przekładamy na talerz i posypujemy czarnuszką.

Smacznego.
Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
Smażymy pod przykryciem z każdej strony (sprawdzamy patyczkiem czy już gotowe).
Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
Na rozgrzaną patelnię wylewamy masę i układamy na niej pokrojone warzywa.
Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
Na koniec do masy dodajemy paprykę słodką, pieprz czarny, zioła prowansalskie oraz czarnuszkę.
Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.

Tagi:

danie