Sposób przygotowania:
Frittata z pieczarkami, pomidorem i pietruszką
1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.
2. Następnie wsypujemy stopniowo mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Na koniec do masy dodajemy paprykę słodką, pieprz czarny, zioła prowansalskie oraz czarnuszkę.
4. Nagrzewamy patelnię.
5. Pomidory, natkę pietruszki i pieczarki myjemy, a następnie kroimy według uznania.
6. Na rozgrzaną patelnię wylewamy masę i układamy na niej pokrojone warzywa.
7. Smażymy pod przykryciem z każdej strony (sprawdzamy patyczkiem czy już gotowe).
8. Przekładamy na talerz i posypujemy czarnuszką.
Smacznego.
2. Następnie wsypujemy stopniowo mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Na koniec do masy dodajemy paprykę słodką, pieprz czarny, zioła prowansalskie oraz czarnuszkę.
4. Nagrzewamy patelnię.
5. Pomidory, natkę pietruszki i pieczarki myjemy, a następnie kroimy według uznania.
6. Na rozgrzaną patelnię wylewamy masę i układamy na niej pokrojone warzywa.
7. Smażymy pod przykryciem z każdej strony (sprawdzamy patyczkiem czy już gotowe).
8. Przekładamy na talerz i posypujemy czarnuszką.
Smacznego.
lukrowanepierniczki