Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie koperkowym
Pulpety: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, sól i pieprz. Cebulę obrać , zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do mięsa, dobrze wymieszać. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki, obtaczać w mące. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać kostkę bulionową. Na gotującą się wodę, wrzucić pulpety, gotować na wolnym ogniu przez ok.20 minut. Po zagotowaniu wyjąć pulpety i przygotować sos. Sos koperkowy: Koperek umyć, osuszyć, pokroić. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody, dodać śmietanę, wymieszać. Wlać do śmietany ciepłego wywaru, wymieszać, wlać do bulionu, zagotować. Na samym końcu dodać koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć pulpety do sosu. Smacznego !