marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pulpety z mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Masło połączyć ze zmielonym mięsem,namoczoną bułką i odciśniętą bułką i ubitą pianą.Całość wymieszać i formować pulpety.Dać na wrzącą wodę.

Pulpety z mięsa.

Składniki:

Pulpety z mięsa.

 

  • 9 dkg.chudego mięsa,
  • 1 białka,
  • 5 g.masła,
  • 10 dkg.czerstwej bułki,
  • 1 g.soli,
  • 25 ml.odtłuszczonego mleka.

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z mięsa.
Masło zmieszać ze zmielonym mięsem,namoczoną w mleku i odciśniętą bułką i ubitą pianą.Wymieszać całość i formować średnie pulpety,włożyć je na wrzącą osoloną wodę.Gotować z 10 min.