Sposób przygotowania:
Pulpety z warzywami i makaronemETAP 1:
Schab zmieliłam z obraną cebulą. Dodałam serek topiony, musztardę i przyprawy. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę. Odrywałam porcje masy mięsnej i formowałam okrągłe spore pulpety, które obtaczałam w mące i odkładałam na talerz. Pulpety obsmażyłam na oleju i przełożyłam do garnka.
Marchewki, pietruszkę obrałam i starłam na tarce na dużych oczkach. Przesmażyłam razem z pokrojonym porem i cebulą i przełożyłam do garnka. Wlałam ok. 3 szklanki wody. Dodałam natkę pietruszki, koperek i pozostałe przyprawy.
Pulpety zagotowałam i dodałam przecier pomidorowy oraz suchy makaron. Gotowałam pulpety ok. 30 minut.
Podawałam na gorąco.