WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Pulpety z warzywami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie przygotowane w jednym garnku. Znalazły się tu pulpety, warzywa i makaron świderki. Delikatny obiad dla całej rodziny.

Pulpety z warzywami i makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z warzywami i makaronem

 

  • Pulpety:
  • ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab)
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 60g serka topionego śmietankowego
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz czarny i ziołowy (po szczypcie)
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do smażenia
  • Pozostałe składniki:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • biała część pora
  • 0,5 cebuli
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 200g makaronu świderki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pulpety z warzywami i makaronem

ETAP 1:

Schab zmieliłam z obraną cebulą. Dodałam serek topiony, musztardę i przyprawy. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę. Odrywałam porcje masy mięsnej i formowałam okrągłe spore pulpety, które obtaczałam w mące i odkładałam na talerz. Pulpety obsmażyłam na oleju i przełożyłam do garnka.

Marchewki, pietruszkę obrałam i starłam na tarce na dużych oczkach. Przesmażyłam razem z pokrojonym porem i cebulą i przełożyłam do garnka. Wlałam ok. 3 szklanki wody. Dodałam natkę pietruszki, koperek i pozostałe przyprawy.

Pulpety zagotowałam i dodałam przecier pomidorowy oraz suchy makaron. Gotowałam pulpety ok. 30 minut.

Podawałam na gorąco.

Pulpety z warzywami i makaronem
Pulpety z warzywami i makaronem w trakcie gotowania w garnku
Pulpety z warzywami i makaronem
Suchy makaron wrzucony do gotujących się pulpetów
Pulpety z warzywami i makaronem
Pulpety i warzywa zalane wodą z dodanymi przyprawami
Pulpety z warzywami i makaronem
Pulpety wieprzowe w trakcie obsmażania na patelni