Sposób przygotowania:
Kotlety ryżowo-ogórkowe
Ryż ugotowany w zupie ogórkowej (wsypałam za dużo i zupa była za gęsta, więc wykorzystałam nadmiar do kotletów - polecam nawet specjalnie ugotować za dużo ryżu w zupie), odcedzić na sitku, u mnie z 5 szklanek ryżu.
Do odcedzonego ryżu w misce wsypać tartą bułkę, jajko (przypraw nie trzeba gdyż zupa była doprawiona), wszystko dobrze ręką wyrobić na gęstą masę.
Formować kotlety okrągłe nie za grube i na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy i na talerz.
Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym francuskimi, ogórkiem obranym i startym na tarce grubsze oczka i podawać z kotletami, smakują wyśmienicie również na zimno.
Do odcedzonego ryżu w misce wsypać tartą bułkę, jajko (przypraw nie trzeba gdyż zupa była doprawiona), wszystko dobrze ręką wyrobić na gęstą masę.
Formować kotlety okrągłe nie za grube i na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy i na talerz.
Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym francuskimi, ogórkiem obranym i startym na tarce grubsze oczka i podawać z kotletami, smakują wyśmienicie również na zimno.