Sposób przygotowania:
Drobiowe koperty w sezamie ze szpinakiem i seremETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
Cienko rozbić.
Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 2:
Farsz: Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać szpinak.
ETAP 3:
Po chwili dołożyć sos czosnkowy, doprawić solą i pieprzem.
Dusić do zgęstnięcia farszu.
ETAP 4:
Każdy plaster sera przekroić na pół.
Pa plastrze mięsa układać kawałek sera oraz około 2 duże łyżki szpinaku.
ETAP 5:
Złożyć kopertę na pół, rozbić boki aby ładnie się skleiły.
ETAP 6:
Panierka: jajka roztrzepać z mlekiem.
Bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Drobiowe koperty maczać w jajku a następnie w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron.
Podawać np. z ziemniaczanym puree i sałatką ze świeżych warzyw.
Czekoladka 2