Sposób przygotowania:
Makaron z pulpetami w sosie pomidorowym
Mięso mielone doprawić do smaku, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, ale nie dodawać do masy jajka. Uformować niewielkie pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju.
W międzyczasie zagotować przecier lub gesty sok pomidorowy, doprawić posiekaną lub utarte na tarce cebulą, czosnkiem, pieprzem i solą.
Do sosu włożyć usmażone pulpety i razem kilka minut dusić.
Podawać z ugotowanym makaronem o dowolnym kształcie. Wierzch posypać ulubionym startym serem. .
W międzyczasie zagotować przecier lub gesty sok pomidorowy, doprawić posiekaną lub utarte na tarce cebulą, czosnkiem, pieprzem i solą.
Do sosu włożyć usmażone pulpety i razem kilka minut dusić.
Podawać z ugotowanym makaronem o dowolnym kształcie. Wierzch posypać ulubionym startym serem. .