paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

pumpernikowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ideealny dip do warzyw i słonych wypieków

pumpernikowy

Składniki:

pumpernikowy

 

  • 20 dag twarogu półtłustego
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 szkl kefiru
  • 3 łyżki startego pumperniklu
  • 1 łyżka keczupu pikatnego
  • mały pęczek szczypiorku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

pumpernikowy
Umytą rzodkiewki kroimy w pół plastry. Szczypiorek oraz natkę płuczemy pod bieżącą wodą następnie drobno siekamy. Twaróg miksujemy z połową rzodkiewki, pumperniklem oraz keczupem na gładką masę. Dodajemy szczypiorek, natke oraz pozostałą część rzodkiewki i delikatnie za pomocą łyżki łączymy. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku