Sposób przygotowania:
Pure z brukselki
Porcje pure z brukselki dla około 3 osób.
Brukselkę przebieramy,usuwając robaczywe liście.brukselkę przekroić na połówki,opłukać,włożyć do garnka i zalać wodą.Gotujemy na średnim ogniu go miękkości około 40-50 minut.
Ugotowaną brukselkę odsączamy z wody. Następnie podusić dodając stopniowo pokrojoną kostkę masła.Podusić aż powstanie gładkie pure.Wyłożyć na talerzyki i posypać szczyptą koperku.
Brukselkę przebieramy,usuwając robaczywe liście.brukselkę przekroić na połówki,opłukać,włożyć do garnka i zalać wodą.Gotujemy na średnim ogniu go miękkości około 40-50 minut.
Ugotowaną brukselkę odsączamy z wody. Następnie podusić dodając stopniowo pokrojoną kostkę masła.Podusić aż powstanie gładkie pure.Wyłożyć na talerzyki i posypać szczyptą koperku.