sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pure z dyni gotowanej na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pure z dyni jest niezwykle proste w przygotowaniu. Możemy użyć go jako bazę do wielu potraw jak i słodkich wypieków.

Pure z dyni gotowanej na parze

Składniki:

Pure z dyni gotowanej na parze

Składniki

Sposób przygotowania:

Pure z dyni gotowanej na parze
Z racji tego że dynia ma bardzo twardą skórkę, obieramy ją dopiero po ugotowaniu.Warzywo dzielimy na pół, wyjmujemy miąższ z pestkami. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na parzę.

Kiedy dynia trochę przestygnie odkrawamy z niej skórkę. Odciskamy nadmiar wody i blendujemy.

Pure z dyni możemy podzielić na porcję. Ja odmierzam je szklanką, pakuję w woreczki i zamrażam.

Tagi:

dynia