marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Puree marchewkowo-ziemniaczane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podobnie przyrządzić jak tamte danie z tą różnicą,że trzeba zetrzeć drobno,czyste i oskrobane marchewki i dodać do puree zamiast wiórków.

Puree marchewkowo-ziemniaczane.

Składniki:

Puree marchewkowo-ziemniaczane.

 

  • 1-2 torebek puree ziemniaczanego w proszku,
  • 2 średnie marchewki,
  • sól,
  • 500 ml.wody zimnej.

Sposób przygotowania:

Puree marchewkowo-ziemniaczane.
Wlać odmierzoną ilość wody z filtra do garnuszka i zagotować z
5-8 min. na małym ogniu.Marchewki oskrobać,umyć i zetrzeć nieco wcześniej,po czym dodać z puree ziemniaczanym z torebki
i szczyptą soli.Zamieszać,aż woda wchłonie się całkowicie w danie i podawać z pulpetami mięsnymi.