Sposób przygotowania:
Zmieszana potrawa
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy, następnie kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Posypujemy je tymiankiem.
Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy w osobnym naczyniu, aby zmiękły. Do podsmażonych ziemniaków wlewamy roztrzepane jajko –mieszamy.
Na potrawie układamy ser żółty, dajemy paprykę, natkę pietruszki i fasolkę podpiekamy, gdy ser się będzie rozpuszczał ściągamy z ognia.
Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy w osobnym naczyniu, aby zmiękły. Do podsmażonych ziemniaków wlewamy roztrzepane jajko –mieszamy.
Na potrawie układamy ser żółty, dajemy paprykę, natkę pietruszki i fasolkę podpiekamy, gdy ser się będzie rozpuszczał ściągamy z ognia.
lukrowanepierniczki