Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Puree z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podaje się puree z ziemniaków a takie też nadaje się do drugiego dania.

Puree z ciecierzycy

Składniki:

Puree z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Puree z ciecierzycy
Ciecierzycę namoczyć przez noc. Osączyć, zalać wodą i gotować ok. 1,5 godziny. Osączyć i zmiksować. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na lyżce oleju (oliwy). Czosnek obrać i posiekać lub przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę i też dodać do cebuli. Wszystko razem krótko razem podsmażyć. Następnie dodać zmiksowaną ciecierzyce. Wymieszać i na cieplo podawać.