olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Puree z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

znakomicie nadaje się do sosu do ziemniaków, jak i do innych dań

Puree z fasoli

Składniki:

Puree z fasoli

 

  • 2szklanki białej fasoli
  • 10dag wędzonego boczku/słoniny
  • sól
  • troszkę pieprzu
  • olej

Sposób przygotowania:

Puree z fasoli
Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzdniego dnia. Nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Przed przetarciem należy fasolę podgrzać. Po przetarciu puree doprawić do smaku soląi pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać boczek lub słoninę i zrumienić je pięknie. Puree polać pięknie zrumienionym boczkiem/słoninką :)

Tagi:

fasola