Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Puree z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite puree to wspaniały dodatek do potraw. Znakomite połączenie ziemniaków i kalarepy. Posmakuje nawet największym smakoszom.

Puree z kalarepą

Składniki:

Puree z kalarepą

 

Sposób przygotowania:

Puree z kalarepą
Ziemniaki ugotować w łupinach. Następnie ostudzić, obrać i pognieść tłuczkiem. Kalarepę obrać, pokroić na nieduże plasterki i gotować w posolonej wodzie około 15 minut. Później zmielić w maszynce. Połączyć z ziemniakami.W tym czasie podgrzać mleko w kuchence mikrofalowej. Masę przełożyć do garnka, postawić na małym ogniu i mieszać razem z gorącym mlekiem wlewanym powili. Na koniec dodać masło i doprawić solą. Podawać jako danie obiadowe z mięsem i bukietem warzyw.

Tagi:

kalarepa