caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis wstawiam głównie z myślą o początkujących kucharzach

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

Składniki:

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane - przepis podstawowy
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące mleko (świeżo przegotowane) i utłuc tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Podawać posypane zieleniną. Jeśli chcemy otrzymać kolorowe puree to możemy dodać koncentrat pomidorowy, zmiksowaną gotowaną marchew, zmiksowany szpinak lub gotowane buraki.

Tagi:

ziemniaki