Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Puree ziemniaczano- pietruszkowe :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatne w smaku puree . dzięki dodaniu dużej ilości usiekanej natki pietruszki doskonale komponuje się kolorystycznie .

Puree ziemniaczano- pietruszkowe :

Składniki:

Puree ziemniaczano- pietruszkowe :

 

  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżka masła
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki usiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano- pietruszkowe :
Obrane ziemniaki i pietruszkę pokroić na równe kawałki . Zalać wodą i osolić . Ugotować do miękkości. Utłuc ( lub zmiksować ) na puree dodając masło i śmietankę . Wsypać natkę i wymieszać .

Tagi:

ziemniaki