Sposób przygotowania:
Puszek z porzeczkami
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, wsypać cukier i zmiksować do uzyskania sztywnej i lśniącej masy. Następnie dodawać kolejno żółtka, po każdym dokładnie miksując. Olej wlewać cienką strużką, cały czas miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy i zmiksować na wolnych obrotach. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem (18x28cm), posypać czerwonymi porzeczkami (użyłam mrożonych). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 45 minut. Ostudzone ciasto posypać obficie cukrem pudrem
![Puszek z porzeczkami Puszek z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puszek-z-porzeczkami-274182.jpg)
![Puszek z porzeczkami Puszek z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puszek-z-porzeczkami-274183.jpg)
![Puszek z porzeczkami Puszek z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puszek-z-porzeczkami-274184.jpg)
![Puszek z porzeczkami Puszek z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puszek-z-porzeczkami-274185.jpg)