aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

puszyste buleczki twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje najlepsze puszyste buleczki twarogowe

puszyste buleczki twarogowe

Składniki:

puszyste buleczki twarogowe

 

  • 300 g maki
  • 150 g cukru
  • opakowanie proszku do peczenia
  • 3 jajka
  • 400 g twarogu
  • po 6 lyzek mleka i oleju
  • 150 g gestej smietany
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • po 150 g mrozonych malin i jezyn

Sposób przygotowania:

puszyste buleczki twarogowe
make wymieszac z polowa cukru i proszkiem do pieczenia dodac jajko 150 g twarogu mleko i olej wyrobic ciasto i uformowac z niego 12 krazkow ulozyc bulki na blasze smietane zmiksowac z reszta twarogu cukru jajek i rozrobionym budyniem nalozyc na bulki posypac rozmrozonymi owocami piec ok 20 min w temp 175 C

Tagi:

jajko jajka mak