Sposób przygotowania:
Puszyste naleśniki z owocami i bitą śmie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę miksujemy dokładnie z mlekiem i żółtkami. Dodajemy pianę z białek i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier do smaku. Wkładamy do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy z obu strona na rumiano niewielkie naleśniki. Nektarynkę i kiwi obieramy, pomarańcze filetujemy. Kroimy owoce na nieduże talarki. Przestudzone, ale jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy bitą śmietaną i przybieramy owocami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
aniula_d
Bernadetta
Aniula_d, bardzo się cieszę, że smakowały :)