Sposób przygotowania:
Puszyste obwarzanki w cukrowej panierce
masło z cukrem i jajkami utrzeć. Wymieszać mąkę, proszzek do pieczenia, sól, przyprawy, ddać do masy i mleko. Stolnicę obsypać mąką, rozwałkować ciasto na ok 1 cm. Wykrawać obważanki. ja stosuję taki szeroki kieliszek i jeden mały do wycinania środków, które też smażę. Olej rozgrzać w garnuszku lub w wysokiej patelni (głebokie smażenie). Obwarzanki smażyć w dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocistobrązowy kolor. Wyjmować łyżką cedzakową na durszlak. Obtoczyć w cukrze, od razu podawać. jeśli ciasto z podanych składników jest jeszce lepkie to mozna dodać jeszcze mąki, ale ja nie polecam. Wtedy poprostu porządnie maką oprószyć stolnicę. z takiego ciasta obwarzanki wychodzą bardziej puszyste.