Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Puszyste racuchy z otrębami i jabłkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wiem jak ciężko przekonać domowników do otrębów. Na nic mowa, że samo zdrowie, że skazane. Nie da się świadomie...trzeba sposobem przemycać.

Puszyste racuchy z otrębami i jabłkiem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Puszyste racuchy z otrębami i jabłkiem.

 

Sposób przygotowania:

Puszyste racuchy z otrębami i jabłkiem.
Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, żurawinę płuczemy w wrzątku. Resztę składników wrzucamy do naczynia i dokładnie miksujemy. Przykrywamy i odstawiamy aż drożdże zaczną pracować. To spienionego ciasta wrzucamy owoce i delikatnie mieszamy. Ciasto ma spływać z łyżki i się rwać. Na patelni bez tłuszczu kładziemy porcje ciasta i przykrywamy pokrywką. Po obróceniu smażymy już bez. Jeśli są mało słodkie można posypać pudrem.
Puszyste racuchy z otrębami i jabłkiem.
Smażenie bez tłuszczu nie jest trudne, wymaga tylko więcej cierpliwości.