Sposób przygotowania:
Puszysty omlet na słodko
Jajka rozbijam i rozdzielam w jednej misce białka w drugiej żółtka. Białka z dodatkiem cukru ubijam mikserem na sztywną pianę. Następnie dodaję żółtka i nadal ubijam, dodaję cukier oraz mąkę.
Cały czas ubijam. Międzyczasie patelnię rozgrzewam, dodaję łyżeczkę masła i rozpuszczam.
Wylewam masę jajeczną. Smażę z obu stron na złoto. Przekładam na talerz, smaruję dżemem i posypuję żurawiną.
Podaję od razu.
Cały czas ubijam. Międzyczasie patelnię rozgrzewam, dodaję łyżeczkę masła i rozpuszczam.
Wylewam masę jajeczną. Smażę z obu stron na złoto. Przekładam na talerz, smaruję dżemem i posypuję żurawiną.
Podaję od razu.