Sposób przygotowania:
Puszysty sernik kawowy
Piekarnik nastawić na 125 stopni i na dno piekarnika ustawić naczynie z wodą.
Dno tortownicy wysmarować cieniutko masłem i rozłożyć dwie warstwy biszkoptów. Żółtka utrzeć z 1/2 cukru i cukrem waniliowym ale nie za długo, dodać budyń i jogurt, chwilę mieszać. Dodać ser, dokładnie wymieszać.
Białka ubić z drugą połową cukru, połowę piany dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Potem dodać resztę piany i wsypać kawę ( najlepiej taką w granulkach ) i znów bardzo delikatnie wymieszać masę, przełożyć ją do formy i wstawić formę do piekarnika.
Sernik piec około 150 minut, po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce.
Przed podaniem polać sosem toffi i udekorować ziarnami kawy w czekoladzie oraz złotymi i białymi perełkami cukrowymi.
Dno tortownicy wysmarować cieniutko masłem i rozłożyć dwie warstwy biszkoptów. Żółtka utrzeć z 1/2 cukru i cukrem waniliowym ale nie za długo, dodać budyń i jogurt, chwilę mieszać. Dodać ser, dokładnie wymieszać.
Białka ubić z drugą połową cukru, połowę piany dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Potem dodać resztę piany i wsypać kawę ( najlepiej taką w granulkach ) i znów bardzo delikatnie wymieszać masę, przełożyć ją do formy i wstawić formę do piekarnika.
Sernik piec około 150 minut, po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce.
Przed podaniem polać sosem toffi i udekorować ziarnami kawy w czekoladzie oraz złotymi i białymi perełkami cukrowymi.
SylaUla