Sposób przygotowania:
Pyszna owsianka bananowa
Rozgrzewamy mały garnuszek i wrzucamy do niego płatki, Podgrzewamy w suchym garnuszku aż zaczną trochę brązowieć i lekko podskakiwać. W tym czasie gotujemy szklankę wody w osobnym naczyniu (czajniku) i następnie wlewamy ją do płatków. Dobrze mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż cały płyn wyparuje, czyli płatki lekko się podgotują. Czas gotowania to ok 6-7min. Potem nie zdejmując z gazu wlewamy mleko, mieszamy i dalej gotujemy na małym ogniu kolejne 6 minut. W tym czasie obieramy banana i kroimy go w kostkę. Dorzucamy do owsianki, doprawiamy cukrem i gotujemy jeszcze ok 5 min aż banan się trochę zmiękczy i rozpadnie. Najlepszy do tej zupy będzie dojrzały banan, nawet lekko brązowy, bo jest słodszy i wtedy nie trzeba dodawać już cukru. Wylewamy na miseczkę i rozkoszujemy się smakiem :] Porcja na ok 2 małe osoby :]