Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty i buraczków (słoiki)
Kapustę obrać z wierzchniej warstwy, która jest zwiędnięta lub uszkodzona. Resztę kapusty poszatkować dowolnie cienko i przełożyć do dużej miski.
Pokroić w piórka białą cebulę i dodać do kapusty.
Buraki upiec lub ugotować w skórkach, ostudzić i zetrzeć na największych oczkach tarki albo w cienkie paseczki julienne. Połączyć z pozostałymi warzywami.
Z podanych składników ugotować zalewę, gorącą wlać do warzyw i wymieszać. Nakryć i odstawić na całą noc.
Zapakować sałatkę do średnich słoików i zapasteryzować.
Pokroić w piórka białą cebulę i dodać do kapusty.
Buraki upiec lub ugotować w skórkach, ostudzić i zetrzeć na największych oczkach tarki albo w cienkie paseczki julienne. Połączyć z pozostałymi warzywami.
Z podanych składników ugotować zalewę, gorącą wlać do warzyw i wymieszać. Nakryć i odstawić na całą noc.
Zapakować sałatkę do średnich słoików i zapasteryzować.