Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka z ryżem
Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu najlepiej na sypko.Ugotowany wyłożyć na talerzyk wraz z torebką i pozostawić do wystygnięcia.
Zimny ryż wyjąć z torebki i przełożyć do większej miski.
Żółty ser gouda, ogórki konserwowe i czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Następnie dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
Składniki wrzucić do miski z ryżem i połączyć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do mniejszych miseczek i schłodzić przed podaniem w lodówce.
Najlepiej spożyć sałatkę w ciągu maksymalnie dwóch dni.Smacznego.
Zimny ryż wyjąć z torebki i przełożyć do większej miski.
Żółty ser gouda, ogórki konserwowe i czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Następnie dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
Składniki wrzucić do miski z ryżem i połączyć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do mniejszych miseczek i schłodzić przed podaniem w lodówce.
Najlepiej spożyć sałatkę w ciągu maksymalnie dwóch dni.Smacznego.