Sposób przygotowania:
Pyszna serowa
Cebule i pory drobno poszatkować, podobnie jak kapustę. Cebule i pory zeszklić na maśle, doda kapustę i chwilę dusić na małym ogniu, stale mieszając,Fasolę przetrzeć przez sito lub zmiksowa
razęm z zalewą dodać do jarzynek i zalać gorącym rosołem. Dodać przetartą przez sito fasolę, doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut,Ser utrzeć na tarce z dużymi otworami,dodać do gotowej zupy razęm ze śmietaną
i posiekaną zie\eniną. Podawać z rumianymi grzankami.
Smacznego
razęm z zalewą dodać do jarzynek i zalać gorącym rosołem. Dodać przetartą przez sito fasolę, doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut,Ser utrzeć na tarce z dużymi otworami,dodać do gotowej zupy razęm ze śmietaną
i posiekaną zie\eniną. Podawać z rumianymi grzankami.
Smacznego