Sposób przygotowania:
Pyszne ciasteczka z masą krówkowąmasa krówka
Ciasto francuskie pokroić w kwadraciki, wzdłuż po 5 centymetrów i w poprzek po 6 centymetrów. Przygotowane kwadraciki dość obficie posmarować zimnym mlekiem. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 17 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
masa krówka
Jak już upieczone ciasteczka wystygły przygotować masę krówkową. Następnie każde z upieczonych ciasteczek rozcinać nożem nałożyć dowolną ilość masy krówkowej i zakryć drugą rozciętą połówką kwadracika. Tak przygotowane układać na talerzu.
masa krówka
Przygotowane ciasteczka można dodatkowo obsypać cukrem pudrem. Ciastka nie dość, że bardzo smaczne to jeszcze naprawdę bardzo łatwo i szybko się je przygotowuje.
Takie ciasteczka będą się pięknie reprezentowały na przyjęciach u dzieci i nie tylko. Dobrze sprawdzą się również jako dodatek do kawy dla spodziewających się gości.