kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Bezglutenowe ciastka gryczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na ciasteczka gryczane. Przygotowane na mące bezglutenowej z dodatkiem erytrolu i ekstraktu z pomarańczy. Polecam.

Bezglutenowe ciastka gryczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezglutenowe ciastka gryczane

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciastka gryczane
Składniki na ciasteczka wkładamy do miski i krótko zagniatamy. Przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i jeszcze raz wyrabiamy. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha laskowego i lekko rozpłaszczamy np. dnem szklanki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15 - 20 minut.
Bezglutenowe ciastka gryczane
Do miski wkładamy składniki na ciasteczka.
Bezglutenowe ciastka gryczane
Masę zagniatamy w kulę i wkładamy do woreczka.
Bezglutenowe ciastka gryczane
Z przygotowanego ciasta robimy małe kuleczki.
Bezglutenowe ciastka gryczane
Kulki ciasta rozpłaszczamy i przekładamy na blaszkę.