Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciastka gryczane
Składniki na ciasteczka wkładamy do miski i krótko zagniatamy. Przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i jeszcze raz wyrabiamy. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha laskowego i lekko rozpłaszczamy np. dnem szklanki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15 - 20 minut.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i jeszcze raz wyrabiamy. Z ciasta formujemy małe kulki wielkości orzecha laskowego i lekko rozpłaszczamy np. dnem szklanki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15 - 20 minut.