Sposób przygotowania:
Pyszne kruche ciasteczka z migdałami
Tłuszcz posiekać z mąką,zagnieść z cukrem ,cukrem waniliowym i jajkiem na kruche ciasto.Podzielić na połowę,do jednej części dodać kakao.Obie porcje ciasta przykryć lub zawinąć w folię i włożyć na 30 min. do lodówki.Jasne ciasto rozwałkować cienko na posypanym mąką blacie,wyciąć 16 kwiatków o średnicy7-8 cm.Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem,posmarować żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną.Wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika,piec 10 min. w temp.200 stopni C.Po wyjęciu z pieca,odłożyć do przestygnięcia.Rozwałkować ciemne ciasto ,pokroić najpierw w paski o szerokości 7-8 cm ,a następnie na 16 trójkątów.Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem (nie smarować żółtkami),piec 10 min. w temp.200 stopni C.Po wyjęciu z pieca,odłożyć do przestygnięcia.Trójkąty z ciemnego ciasta posmarować kremem nutella ,,przykleić'' do jasnych kwiatków.Stopić czekoladę w gorącej kąpieli ,przełożyć do plastikowego woreczka .Odciąć rożek,udekorować ciastka paskami czekolady.na środku każdego ciasta ułożyć po jednym migdale.