Sposób przygotowania:
Pyszne serowe krążki
Ser biały bardzo dokładnie zmielić. Najlepiej przepuścić go z trzy razy przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać rozdrobione nożem masło i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do ciasta serowego dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Całość dosypać do masy serowej i bardzo dokładnie wymieszać. Całość uformować na ciasto. Uformowane ciasto podzielić na kilka części, a z nich wyrabiać krążki. Szklanka można wyciąć okrągła dziurę w środku. Na niedużym ogniu w garnuszku rozgrzać olej, a w następnej kolejności wrzucać do niego serowe krążki i smażyć, aż się zarumienią. Usmażone krążki wyciągnąć z oleju i osuszyć ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Gotowe krążki serowe posypać z wierzchu cukrem pudrem.