Sposób przygotowania:
Pysznotka
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem i wmieszać do masy łyżką. Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec w 180 st. przez ok 25 minut. Po upieczeniu ostudzić. MASA: przygotować masę karpatkową jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na placek. Herbatniki maczać w syropie lub roztworze syropu z wodą aby były miękkie podczas krojenia. Układać na masie karpatkowej. MASA ŚMIETANKOWA: przygotować masę agrestową. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i śmietanki fix. Pod koniec dodać tężejącą galaretkę agrestową. Wyłożyć masę na herbatniki. Posypać startą czekoladą