Sposób przygotowania:
Pyszny deser idealny na różne okazjęWykonanie:
Robimy pierwszą warstwę czekoladową, cappuccino zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy żelatynę i i mieszamy dopóki się rozpuści.
Kiedy mamy już letnia-we to przelewamy do wysokiego naczynia i wlewamy mleko (blęderujemy trzepaczką). Przelewamy do szklaneczek ( musztardówek) pod skosem i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kiedy nam zastygnie robimy drugą warstwę waniliową Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego żelatynę mieszamy do rozpuszczenia. Kiedy się rozpuści dodajemy cukier waniliowy i cukier zwykły i dalej mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Chłodną waniliową piankę wlewamy do cappuccino i teraz wstawiamy już prosto.Kiedy zastygnie dekorujemy kuleczkami w zalewie malina. Wygląda bardzo fajnie i super smakuje.