Sposób przygotowania:
Truskawkowe desery tiramisu
Oczyszczone truskawki wrzucamy do garnka, dodajemy cukier, podgrzewamy do momentu aż truskawki puszczą sok. Miksujemy blenderem, zagotowujemy, dodajemy suchą galaretkę, mieszamy. Odstawiamy do stężenia.
Kawę zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier, studzimy, dodajemy likier amaretto.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i smietan-fixy, miksujemy. Masę przekładamy do worka cukierniczego.
Biszkopty maczając w zimnym naparze kawy układamy na talerzykach, po 3 sztuki obok siebie.
Wykładamy połowę masy śmietanowej, na to wykładamy tężejącą masę truskawkową.
Układamy biszkopty maczane w kawie. Wykładamy pozostałą część masy śmietanowej.
Desery posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki
Kawę zalewamy gorącą wodą, dodajemy cukier, studzimy, dodajemy likier amaretto.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone i smietan-fixy, miksujemy. Masę przekładamy do worka cukierniczego.
Biszkopty maczając w zimnym naparze kawy układamy na talerzykach, po 3 sztuki obok siebie.
Wykładamy połowę masy śmietanowej, na to wykładamy tężejącą masę truskawkową.
Układamy biszkopty maczane w kawie. Wykładamy pozostałą część masy śmietanowej.
Desery posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki