Sposób przygotowania:
Mój pyszny deser
Przygotować niezbędne składniki na deser. Galaretkę zieloną rozpuścić w 400 ml gorącej wody, galaretkę pomarańczową również rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić zupełnie i wlać do pucharków. Pomarańczową rozlać do trzech i zieloną do trzech pucharków. Włożyć do lodówki ustawiając pod lekkim ukosem. Po upływie około godziny rozpuścić galaretkę cytrynową i ostudzić ją- 400 ml wody gorącej. W tym czasie chłodną śmietankę wlać do wysokiego naczynia i zmiksować z dodatkiem cukru pudru śmietanki i ubijać aż śmietanka zgęstnieje, następnie dodać rozpuszczoną i chłodną galaretkę cytrynową, wymieszać i uzyskaną masę wyłożyć na galaretki. Odczekać do zastygnięcia około godzinę. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml wody, ostudzić je i wylać do deseru,, galaretki jednak przechylić na przeciwległą stronę deseru. Zaczekać do zupełnego stężenia trzymając deser w lodówce. Schłodzone mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietanki w proszku i miksować na jednolita i puszystą masę, wyporcjować do środka galaretek. Ozdobić deser listkami świeżej mięty, roztopić czekoladę i ostudzić ją, ozdobić w dowolny sposób deser.