Sposób przygotowania:
Pyszny, domowy rosół
Do garnka z wodą włożyć mięso i gotować przez 10 minut. Po czym wodę wylać a mięso umyć. Ponownie nalać wody i włożyć opłukane mięso. Pokroić cebulę w plastry i ułożyć na blasze lub palniku i podpiec. Obrać i pociąć marchew, seler i pietruszkę. Wrzucić pokrojone warzywa wraz z nacią pietruszki, podpieczoną cebulką i kostką rosołową do garnka z mięsem i wodą. Dodać pieprzu, soli, wegety i magi do smaku. Gotować na małym ogniu przez ok 1,5 godziny. SMACZNEGO :)
Anjiia
Ela Dz
Wielki temu gdy byłam mała...i gotowano w kuchniach węglowych taką cebulę opiekano na blasze. Teraz nie ma tej możliwości, a więc trzeba na palniku.
edytaha
Elu oczywiście, że jest taka możliwość! Nie opiekam cebulki nad palnikiem tylko na suchej patelni. Efekt ten sam, a przynajmniej sto razy zdrowiej! No i nie dodaję do rosołu kostek, vegety i maggi, bo jak dla kogo, ale akurat dla mnie to profanacja prawdziwego rosołu. Ale to oczywiście kwestia gustu :)