Sposób przygotowania:
Pyszny mix sałatek
Jeden ogórek szklarniowy bardzo dokładnie myjemy, a następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę o średniej wielkości. Rzodkiewki dokładnie myjemy, odcinamy ogonki, a następnie kroimy w plasterki o średniej grubości. Serek feta odcedzamy, a następnie również kroimy w kostkę o średniej wielkości. Liście sałaty masłowej ciemnofioletowej, liście zielonej sałaty oraz liście rukoli i liście roszponki bardzo dokładnie myjemy i odcedzamy, a następnie szarpiemy na mniejsze kawałeczki. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą. Sałatkę doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprze, solą oraz cukrem i mieszamy. W następnej kolejności d o sałatki dodajemy również olej i całość bardzo dokładnie mieszamy. Smacznego!
edytaha
Pyza
mnie to wygląda po prostu na mieszankę różnych sałat - takich sprzedawanych w torebkach albo pojemnikach
Bernadetta
darmiona
Pyza
darmiona, zdecydowanie na zdjęciu widać radicchio
darmiona
pewnie, że widać:-)