Sposób przygotowania:
Quardelli rigati z pesto Grzybowym
Udko przyprawiamy wg.uznania i dusimy na patelni pod przykryciem do miękkości.Jak juz jest dość mięciutkie odkrywamy i podpiekamy (studzimy) Przestudzone obieramy i kroimy na kawałki. Pesto przygotowujemy wg.instrukcji na opakowaniu.Mozna dodac ewentualnie 2 łyzki śmietany-ja dałam Makron gotujemy aldente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzamy makaron na durszlak . Uwaga !!!! Nie płukamy ! Gorący makaron przekładamy do garnka,polewamy pesto,dodajemy pokrojone mięsko i natkę pietruszki,mieszamy i rozkładamy na talerze.Po wierzchu mozna posypać startym serem. SMACZNEGO . . . . .
Netka
evita0007
Netka napisał(a):
haniakson
evita0007
To zależy,czy twój ukochany lubi takie dania ^^
Niuniaczka
gusia1000
Babciagramolka
W treści masz wytłumaczenie .Quardelli rigati to po prostu rodzaj makaronu ( kształt ) , a pesto to ziołowy sos .