patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Quinoa biała tikka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna komosa ryżowa o smaku tikka. Idealnie pasuje do dodatków mięsnych oraz warzywnych. Pyszna i delikatna. Polecam.

Quinoa biała tikka

Składniki:

Quinoa biała tikka

 

  • 1 szklanka quinoa białej
  • 2 szklanki zimnej wody
  • Sól do smaku
  • 1 łyżka pasty tikka
  • 3 łyżki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Quinoa biała tikka
Quinoe białą przelewam gorąca wodą na drobnym sicie. Następnie gotuję na wolnym ogniu ok 25 min w proporcji 1 porcja komosy ryżowej 2 porcje wody.

Pod koniec gotowania dodaję sól oraz łyżkę pasty tikka. Natkę pietruszki myję a następnie drobno siekam. Komosę ryżową posypuję świeżą natką pietruszki. Podaję na ciepło.